CLOSE ✕
Contact

Email Adress: Stg81282@gmail.com

Overlevenden

Vier voorvechters van de democratie ontsnapten maar net aan de dood.

Fred Derby (vakcentrale C47) was de 16e gearresteerde en onderging de psychologische terreur van doodsdreiging in gevangenschap. Later getuigde hij dat Bouterse tijdens de decembermoorden aanwezig was in Fort Zeelandia. Derby overleed in 2001. 

De journalisten Wilfred Lionarons (‘De Vrije Stem’) en wijlen Cyrill Karg ( Sonde Spikri) waren ten tijde van de moorden voor een conferentie in het buitenland. Ook zij ontsnapten aan de verschrikkingen van Fort Zeelandia.

Journalist Johnny Kamperveen (radio ABC) dook onder op schuiladressen en ontvluchtte het land. Na ruim tien jaar in Nederland te hebben gewoond en gewerkt keerde Johnny terug naar Suriname en richtte radio ABC opnieuw op. Johnny overleed in 2003 in Paramaribo.

Plaats de cursor op de gewenste tekst, click dan op de rechter muisknop en kies "Opslaan als" om het bestand te downloaden.

Bij PDF file's Acrobat installeren, click op de knop hieronder.

Titel:
Type:

* De onderstaande interviews met de journalisten Wilfred Lionarons en Johnny Kamperveen zijn gepubliceerd in de editie Censuur in Suriname van het Surinaams tijdschrift Mutyama. Dit zijn de volledige teksten, nog voor redactie en publicatie.

BEKIJK DE DOCUMENTEN

Waarschuwing: in deze rapporten staan schokkende beschrijvingen!

BEKIJK